perjantai 9. lokakuuta 2015

Taikinaterapiaa






Meidän lapsilla alkoi ansaittu syysloma.
Loman kunniaksi leivoin pikkuapulaisten kanssa pullaa.
Leipominen on kyllä niin mukavaa ja rentouttavaa.
Ja tuoretta pullaa ei voita (melkein) mikään! :)






18 kommenttia:

  1. Meillä alkoi kans loma:)
    Olettepas leiponeet herkullisen näköisiä pullia. Namskis!
    Ja ihana tuo viimeinen kuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Miikku! Rentouttavaa lomaa teillekin! :)

      Poista
  2. Nam, herkullista :) Ihanaa kun syysloma alkoi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanilja-mustikkapullat ovat kyllä herkullisia! Syysloma tuli niin oikeaan hetkeen... Ihanaa päästää irti aikatauluista ja nauttia lomasta!

      Poista
  3. pullaa pitäis täälläki leipoa,tänään meni viimeiset pakastimesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopsaan ne katoaa! Onneksi leipominen on kivaa puuhaa!:)

      Poista
  4. Mmm, tuore pulla ja kylmä maito. Onko parempaa keksittykään! Sitähän vois joku päivä taas itsekin lasten kans leipasta pullaa, meillä(kin) tykkäävät lapset olla aina apuna leipomassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsia ei kyllä tarvitse houkutella leipomaan, ovat niin innokkaita. Tänään on yhdessä leivottu vanhimman lapsen huomisille synttäreille... :)

      Poista
  5. Mun ajatuksissa äitin leipomaa tuoretta pullaa maidon kanssa ei voita mikään, mutta todellisuus on muuttunu. On päässy käymään niin, että yksikin tuore pulla alkaa närästämään ja maitoakaan en enää voi juoda, joten kokemus ei enää oo sama kuin mielikuvissa. Onneksi on edelleen mielikuvat, joissa voi maistaa ja haistaa tuoreen pullan, jota ei voita mikään. :)

    Mukavaa syyslomaa sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan itsekin lapsuudesta hetket, kun koulusta kotiin palatessa oli äidin leipomat lämpöspullat odottamassa. Niitä hetkiä haluan tarjota lapsilleni. ❤

      Poista
  6. Hei! miten valmistat nuo vanilja-mustikkapullat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Pyörittelen pullataikinasta pötkylän saman tapaan kuin pyöreitä pullia leivottaessa. Katkaisen sen haluamani mittaiseksi ja taputtelen litteäksi. (n.10cm leveä)

      Vaniljakreemijauheesta ja maidosta valmistan vaniljakastikkeen. Teen siitä paksua(!), ei juoksevaa.

      Mustikoiden sekaan laitan vähän sokeria ja perunajauhoja.

      Vaniljakastike levitetään levyksi tasoitellun taikinapitkon päälle ja mustikat vaniljakastikkeen päälle.

      Paistan 200c, kunnes pullataikina muuttuu reunoilta kauniin kullanruskeaksi.

      Jähtyneen pitkon koristelen tomusokerista ja vedestä tehdyllä sokerikuorrutteella. Valutan sitä pitkon yli raidoiksi.

      Toivottavasti tästä on apua. Mitään virallista ohjetta minulla ei ole antaa, tämä on oma kokeiluni ja hyväksi todettu! :)

      Poista
  7. Piti lisätä vielä, että useinkin haluaisin kommentoida, mutta selailen blogeja pääasiallisesti puhelimella ja minulla ei tuo robottitunniste onnistu ollenkaan. antaa lisättäväksi jonkun koodin, mutta sitä ei voi kopioida eikä liittää mihinkään. Hankala juttu.... Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kurjuus. Kiitos, kun huomautit asiasta. Nyt pitäisi koodihommelin olla poissa. :)

      Poista
  8. Ai että, kun näyttää herkulliselta :-)!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos! :)